-9.8 C
Warszawa
niedziela, 26 czerwca, 2022
    0,00 zł

    Brak produktów w koszyku.

    Carpaccio z jelenia

    Najnowsze

    Składniki (4 osoby)

    – 400g polędwicy z jelenia
    – 8 ziaren jałowca
    – 6 ogórków
    – 8 goździków
    – starta skórka z 2 pomarańczy
    – 60g soli morskiej
    – 40g cukru
    – 15g grubo zmielonego pieprzu
    – 2 cebule

     

    Umyj mięso i osusz ręcznikiem papierowym, odstaw na później.

     

    Zmiażdż ziarna jałowca i goździki (najlepiej w moździerzu) i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Wysyp na blachę do pieczenia i obtocz „marynatą” mięso, następnie zawiń ściśle w 3-4 warstwy folii plastikowej (zawiązując ją na końcach) i wstaw do lodówki na minimum 6 godzin. Wyjmij z lodówki zeskrob nożem marynatę, zawiń ponownie w folię i wstaw do lodówki. Na 30 minut przed podaniem wstaw do zamrażalnika to ułatwi pocięcie w cienkie plastry.

     

    Ułóż plastry carpaccio na talerzach i posyp świeżo posiekaną cebulką. Przekrój ogórek kiszony na pół i połóż obok carpaccio.

     

    Życzymy Smacznego.

    Poprzedni artykułCeny zbóż w styczniu 2015
    Następny artykułCeny żywca

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę wpisać swoje imię tutaj

    W maju za mleko w skupie płacono o 46,1% więcej niż przed rokiem

    Jak informuje GUS ceny skupu podstawowych produktów rolnych (pszenica, żyto, żywiec wołowy, żywiec wieprzowy, drób, mleko krowie) wzrosły w...

    Więcej artykułów